top of page
Eastron.png
Eastron products.png
Fogyasztásérők
Áramváltók
Rogowski tekercsek

Az Eastron által értékesített Rogowski tekercsek mérőeszközök, amelyek az árammérések különböző alkalmazásainál használatosak. Ezek az eszközök az árammérések készítéséhez alkalmazzák a Rogowski-tekercs elvét, ami egy tekercselrendezést és egy felhasított mágneses kötést foglal magában.

Ez a tekercselrendezés lehetővé teszi az áramvezető hurokba való helyezését, így az árammérés közvetlenül az áram átvitelének fázisában történik, anélkül, hogy a vezetékeket meg kellene szakítani. Ennek eredményeként a Rogowski tekercsek alkalmazása biztonságos és nem zavarja meg az áramköri működést.

Az általuk létrehozott indukált feszültség arányos az árammal, amely áthalad a tekercsen. Ezeket az indukált feszültségeket szokásosan további elektronikai áramkörök segítségével alakítják árammérési adatokká. A tekercsek széles mérési tartománnyal rendelkeznek, és alkalmasak nagyáramú és kisáramú alkalmazásokhoz egyaránt.

Az Eastron Rogowski tekercsek használata gyakran előnyös olyan helyzetekben, ahol a hagyományos árammérők nem alkalmazhatók, például ha a vezetékek nem szakíthatók meg, vagy ha az áramszint hirtelen változik. Ezek az eszközök segítenek a pontos árammérések elvégzésében és hozzájárulnak az energiahatékonyság optimalizálásához és hibák felderítéséhez az elektromos rendszerekben.

bottom of page